3+1 χτενισματα που καταστρεφουν τα μαλλια σας χωρις να το καταλαβαινετε

Κοτσίδες, πλεξίδες, κότσοι – υπάρχουν τόσα πολλά ωραία χτενίσματα που μπορούμε να κάνουμε στα μαλλιά μας για να δείχνουν περιποιημένα και εντυπωσιακά. Ειδικά τώρα που ο υδράργυρος αγγίζει το κόκκινο, είναι η νο1 επιλογή μας για να «βγάλουμε» τη μέρα. Παρόλα αυτά, αν κάνετε καθημερινά τα παρακάτω χτενίσματα, ίσως προκαλείτε μεγάλη φθορά στα μαλλιά σας, χωρίς καν να συνειδητοποιείτε.
Οι σφιχτές κοτσίδες και οι κότσοι
Είναι βολικές, αλλά το έντονο τράβηγμα κάνει «κακό» στα μαλλιά σας από τις ρίζες, ενώ το λαστιχάκι μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στην τρίχα.

Οι σφιχτές πλεξίδες
Ισχύει ακριβώς το ίδιο με τις κοτσίδες και τους κότσους. Μην τραβάτε έντονα τα μαλλιά σας για να δίνει η πλεξίδα πολύ σφιχτή – ταλαιπωρείτε την τρίχα, ενώ εγγυημένα θα σας πιάσει και πονοκέφαλος.
Κοιμάστε με τα μαλλιά σας πιασμένα
Αφήστε τα μαλλιά σας να «ξεκουραστούν» κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το χτένισμά σας κατά πάσα πιθανότητα θα χαλάσει έτσι κι αλλιώς – δεν αξίζει να τα ταλαιπωρείτε ακόμα και στον ύπνο σας.

Χτενίζετε τα μαλλιά σας ενώ είναι ακόμα βρεγμένα
Η τρίχα σπάει πολύ πιο εύκολα όταν είναι βρεγμένη, οπότε αποφύγετε πάση θυσία να τα πιάσετε κοτσίδα ή να τους κάνετε κάποιο άλλο χτένισμα όσο είναι ακόμα βρεγμένα. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσουν και αν θέλετε να πετύχετε ένα wet look, υπάρχουν τα κατάλληλα προϊόντα.
Φυσικά, όπως σε όλους τους τομείς, έτσι και εδώ ισχύει το «μέτρον άριστον». Αν κάνετε τα παραπάνω κάποιες μέρες της εβδομάδας και τις υπόλοιπες δίνετε το χρόνο στα μαλλιά σας να επανέλθουν και να ξεκουραστούν, τότε θα είστε οκ.
Δείτε παρακάτω διάφορους τρόπους να κάνετε πιο ενδιαφέρουσες τις κοτσίδες σας – ξέρετε, για αυτές τις λίγες φορές που θα τα πιάσετε!

1/9
Η Hailey Baldwin πρόσθεσε έναν βελούδινο φιόγκο στην κοτσίδα της για την εμφάνισή της στο Met Gala 2019Instagram @jenatkinhair

2/9
Η Selena Gomez πρόσθεσε απλά μία πλεξίδα και η κοτσίδα της έγινε πολύ πιο εντυπωσιακήInstagram @marissa.marino

3/9
Η Ariel Winter με bubble ponytail Instagram @jonathan_colombini

4/9
Messy low pony για την Laura HarrierInstagram @jennifer_yepez

5/9
Η απόδειξη πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφοράInstagram @kathleen_hair

6/9
Τα αξεσουάρ όπως τα τσιμπιδάκια, οι φιόγκοι και οι μπαρέτες είναι huge τάση αυτή την περίοδοInstagram @justinemarjan

7/9
Κάντε μία απλή κοτσίδα πιο εντυπωσιακή, προσθέτοντας όγκο με τα κατάλληλα προϊόνταInstagram @cwoodhair

8/9
Ένα απλό τσιμπιδάκι με μία πέρλα είναι αρκετό για να κάνει ένα χτένισμα κατάλληλο για το κόκκινο χαλί Instagram @streicherhair

9/9
Για αυτό το look χρειάζεστε μόνο ένα κορδόνι/κορδέλα σε χρώμα που κάνει αντίθεση με την απόχρωση των μαλλιών σαςInstagram @allenthomaswood


Πηγή: Instyle GR.

Κατηγορίες: