4 Ανερχομενα Trends Που Δεν Μπορουμε Να Αποδεχτουμε

Και θέλουμε την γνώμη σου.

Ξεκινώντας με την γνωστή έκφραση “η μόδα κύκλους κάνει” σήμερα θα σου παρουσιάσουμε 4 ανερχόμενες τάσεις μόδας οι οποίες είναι σίγουρα αμφιλεγόμενες και για κάποιες από αυτές τις τάσεις, δεν σου κρύβουμε πως πραγματικά φοβόμασταν την επάνοδο τους. Και αν η μόδα κάνει κύκλους, ευχόμαστε να τους κάνει για να επαναφέρει κομμάτια που δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί βρέθηκαν εξαρχής εκτός τάσεων, όπως πχ. τα σλιπ φορέματα.
ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ TREND No.1: FLIP-FLOPS
Στην εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης ήταν παντού. Τα Scandi girls που πλέον διαμορφώνουν τις τάσεις μόδας, φόρεσαν τις πλαστικές σαγιονάρες τους με ότι μπορεί να βάλει το μυαλό σου, για να παρακολουθήσουν τα fashion shows, ενσαρκώνοντας έτσι τους χειρότερους φόβους μας.
Επιπλέον, στις πρόσφατες εβδομάδες μόδας, φαίνεται πως αρκετοί σχεδιαστές (Tibi, Etro) βρήκαν θετική την ιδέα να εντάξουν αυτό το αμφιλεγόμενο shoetrend στις συλλογές τους και έτσι είμαστε σίγουρες πως θα δούμε πολύ σαγιονάρα το επόμενο Καλοκαίρι.
Credit: Photo by WWD/REX/Shutterstock Tibi show, Runway, Spring Summer 2019, New York Fashion Week, USA – 09 Sep 2018
 
ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ TREND No.2: CLEAR PVC
Καταλαβαίνουμε μια μικρή διάφανη λωρίδα στα barely there πέδιλα, που μπορεί να κάνει τα πόδια να δείχνουν μακρύτερα κατά 15 εκατοστά και βάλε, δεν καταλαβαίνουμε όμως τα διάφανα πλαστικά μποτάκια που προκαλούν ιδρώτα και κατά συνέπεια δημιουργούν ένα άκρως αντιαισθητικό αποτέλεσμα.
Δεν καταλαβαίνουμε τις διάφανες πλαστικές τσάντες, που αν εξαιρέσουμε πως δεν έχουν κανένα πρακτικό σκοπό αφού φαίνονται όλα όσα κρατάς μέσα στη τσάντα σου, είναι έξτρα πλαστικό σε μια Γη που δεν αντέχει άλλα πλαστικά. Το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε και να δεχτούμε, είναι τα αδιάβροχα PVC πανωφόρια που έχουν στυλ και πρακτικότητα και σίγουρα δεν θα τα ξεφορτωθείς μόλις περάσει η μόδα τους.
Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η μόδα πασχίζει να περάσει πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα, το megatrend της διάφανης πλαστικής τσάντας, είναι σίγουρα κάτι οξύμωρο.
Ναι στα πρακτικά αδιάβροχα, όχι στις περιττές πλαστικές τσάντες
 
ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ TREND No.3: ΚΟΛΑΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ
Σε ένα κόσμο όπου η οικογένεια Kardashian μπορεί να ρίξει τις μετοχές του Snapchat στο χρηματιστήριο εν μια νυκτί, είναι σίγουρο πως οι τάσεις μόδας, ακόμη και οι πιο αμφιλεγόμενες, πυροδοτούνται από όσα επιλέγουν τα μέλη αυτής της οικογένειας.
Όταν η Kim K ξεκίνησε να εμφανίζεται δημοσίως -παντού- με ποδηλατικά κολάν, ένα μεγάλο μέρος της fashion κοινότητας έσπευδε να δηλώσει πως είναι κάτι που θα φορούσαν μόνο επάνω σε ένα ποδήλατο ή κατά τις αθλητικές τους δραστηριότητες.
Αλλά όπως όλα τα άσχημα trends, έτσι σταδιακά μεγάλωσε και αυτό στην συνείδηση του κόσμου και πλέον το βλέπουμε κυριολεκτικά παντού. Εμείς πιστεύουμε πως κάποια κομμάτια πρέπει να διατηρούνται στη ντουλάπα μας μόνο για το γυμναστήριο και επειδή η Kim K θεωρεί πως πρέπει να τα φοράμε παντού, αυτό δεν σημαίνει πως θα συμφωνήσουμε. Επιπλέον, είναι ένα κομμάτι που κόβει την σιλουέτα στα 2 και δεν ταιριάζει σε πολλούς σωματότυπους.
Kim K/instagram
 
ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ TREND No.4: NEON COLORS
Σε οτιδήποτε θυμίζει ανθρώπους εν το καθήκον, οδοσημάνσεις και rave party, λέμε απλά ένα μεγάλο ΟΧΙ. Υπάρχει λόγος που κάποιες τάσεις ανήκουν στο παρελθόν και αυτή είναι μια από αυτές. Μπορούμε να αποδεχτούμε κάποιες χρωματικές neon πινελιές εδώ και εκεί όπως τις είδαμε στον πρόσφατο μήνα μόδας, όχι όμως head-to-toe. Sorry Blake Lively, αλλά έχεις κάνει και καλύτερες στιλιστικές επιλογές.
Blake Lively
 
 

Πηγή: The Cover.

Κατηγορίες: