7 Κανονες για επαγγελματικο ντυσιμο που πρεπει να ακολουθεις!


Αρκετές φορές παρασυρόμαστε από την μόδα αλλά και από το ντύσιμο άλλων γυναικών, με αποτέλεσμα να μην κάνουμε τα κατάλληλα outfits για κάθε περίσταση. Ειδικά όταν μιλάμε για επαγγελματικό ντύσιμο υπάρχουν κάποια απαράβατοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όλες μας, ούτως ώστε να μην δείχνουμε προκλητικές και χυδαίες.
Προφανώς, όταν ετοιμάζεσαι για να πας στην δουλειά σου δεν μπορείς να φορέσεις τα ρούχα που επιλέγεις για τις καθημερινές σου εξόδους. Πρέπει να είσαι λίγο πιο μαζεμένη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να μοιάζεις με κοριτσάκι του κατηχητικού. Στην συνέχεια λοιπόν μπορείς να δεις το πως θα πρέπει να ντύνεσαι στην δουλειά σου!
Επαγγελματικό ντύσιμο: 7 κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις!
 
1. Μην φοράς τιραντέ μπλούζες

Δες επίσης 6 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να φορέσεις στη δουλειά!
Αν προτιμάς να φοράς αμάνικες μπλούζες το καλοκαίρι θα πρέπει να φροντίσεις να μην έχεις τους ώμους σου έξω, για να μην είναι χυδαίο το αποτέλεσμα. Απέφυγε λοιπόν τις τιραντέ μπλούζες οι οποίες μπορούν να γίνουν αρκετά προκλητικές, ειδικά αν έχεις μεγάλο στήθος.
2. Επέλεξε μπλούζες και πουκάμισα με σωστό ντεκολτέ

Αυτό ισχύει είτε έχεις μεγάλο είτε μικρό στήθος. Θα πρέπει να αποφύγεις δια ροπάλου τα ρούχα με βαθύ ντεκολτέ. Το ιδανικό ντεκολτέ φτάνει μέχρι το πολύ 10 εκατοστά κάτω από τους ώμους σου.
3. Μην φοράς ρούχα με πολλά prints

Δες επίσης τι να φορέσεις για τη νέα σου δουλειά!
Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει το ποια prints και πόσα επιτρέπονται όταν μιλάμε για ένα ντύσιμο γραφείου, αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να φοράς πολλά σχέδια μαζί. Καλό θα ήταν να φοράς μέχρι το πολύ δύο διαφορετικά σχέδια στις ίδιες αποχρώσεις στο κάθε σου outfit, ή ακόμη και ρούχα με το ίδιο print σε διαφορετικά μεγέθη.
4. Μην αφήνεις την κοιλιά σου ακάλυπτη

Ότι ισχύει για τους ώμους ισχύει και για την κοιλιά. Γενικότερα, καλό θα ήταν να μην αφήνεις ακάλυπτο το δέρμα σου πέρα από τα χέρια, ώστε να μην τραβάει τα βλέμματα.
5. Μην φοράς mini και ντεκολτέ μαζί

Δες επίσης μοντέρνα ασπρόμαυρα outfits για το γραφείο!
Αυτός είναι ένας κανόνας που θα έπρεπε να εφαρμόζεις γενικότερα στην ζωή σου αν δεν θέλεις να έχεις την εικόνα της "εύκολης". Θα πρέπει να μένει ακάλυπτο ένα μέρος του σώματος σου κάθε φορά, και αυτό όχι σε υπερβολικό βαθμό.
6. Μην συνδυάζεις περισσότερα από δύο κοσμήματα τη φορά

Δεν θέλεις να μοιάζεις με λατέρνα οπότε θα πρέπει να θυμάσαι ότι ένα minimal ντύσιμο είναι πάντα προτιμότερο. Συνδύασε λοιπόν ένα όμορφο δαχτυλίδι με ένα βραχιόλι, ή τα σκουλαρίκια σου με ένα κολιέ, αλλά σε καμία περίπτωση όλα αυτά μαζί.
7. Κούμπωσε σωστά το πουκάμισο σου

Δες επίσης 15 γρήγορα και όμορφα χτενίσματα για το γραφείο!
Με αυτό φυσικά δεν εννοώ να το κουμπώνεις στην ευθεία και όχι στραβά, αλλά να μην αφήνεις περισσότερα από δύο κουμπιά ξεκούμπωτα στην μπλούζα και το πουκάμισο σου. Όπως καταλαβαίνεις, αυτός ο κανόνας είναι σχετικός με τον δεύτερο, με την διαφορά ότι δεν μιλάμε για εκατοστά αλλά για κουμπιά.

Πηγή: ediva.gr.

Κατηγορίες: