Εννοειται οτι θελουμε να βλεπουμε τετοια κοριτσια! Τα πιο διασημα plus size μοντελα στις καλυτερες στιγμες τους

Η συζήτηση για τα plus size μοντέλα δεν ξεκίνησε τώρα. Τουλάχιστον, όχι στην Ελλάδα. Την ώρα που στον υπόλοιπο κόσμο plus size μοντέλα κάνουν καριέρα και γίνονται διάσημα, εδώ η συζήτηση μοιάζει να «άνοιξε» ευρέως με τη …πρόκριση της Ξανθούλας Τζερεφού στο σπίτι του περσινού πρώτου κύκλου του GNTM. Και να «έκλεισε» εκεί, με αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις εκ τότε για το αν και πόσα κιλά έχει χάσει η πρώην υποψήφια.
Και φέτος, όμως, την τύχη τους στο δημοφιλές ριάλιτι μόδας φρόντισαν να διεκδικήσουν κοπέλες με κάποια (φυσιολογικά, ενίοτε) κιλά, ωστόσο λίγο πριν την είσοδό τους στο σπίτι μία είναι η υποψήφια που ξεχωρίζει ως αυθεντικό plus size.  H Κατερίνα Πεφτίτση με τα μπλε μαλλιά και τα «κιλάκια» της είναι αυτή που εκπροσώπησε- έστω και για λίγο- τη συγκεκριμένη κατηγορία μοντέλων στο show.
Η συζητήση, λοιπόν, άνοιξε ξανά και τις πρώτες ενστάσεις για το αν αξίζει ένα plus size μοντέλο να διεκδικεί τον τίτλο του «top model» εξέφρασε από την εκπομπή του ο Γιώργος Λιάγκας. Ο παρουσιαστής δεν τα έβαλε με τα κιλά της υποψήφιας, αλλά με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε -μ’ αυτά τα κιλά- να γίνει μοντέλο, κατά την αποψή του. Συγκεκριμένα, είπε on air:
«Να ξεκινήσουμε από την κοπέλα αυτή, την Πεφτίτση.  Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει μια κοπέλα που έχει παραπάνω κιλά, δεν ξέρω πώς να το πω, δε λέω χοντρή, να πρέπει να τη δούμε και να πρέπει αυτή να πείσει τον εαυτό της πως είναι υπέρβαση να βγαίνει να αλειφθεί με λάδι και να είναι υγρή στην παραλία σαν διαφήμιση της Greenpeace. Οφείλω εγώ να τη δω γυμνή στην παραλία, με τα παραπάνω κιλά; Δε θέλω να τη δω γατί αυτή δεν θα γίνει ποτέ μοντέλο. Γιατί αυτό με το plus size πολύ ωραία καραμέλα».
Ο παρουσιαστής, βεβαίως, εξέφρασε την προσωπική του άποψη, αλλά η αλήθεια είναι ότι όσο και αν προσπαθούμε με το diversity ο χώρος της μόδας στην Ελλάδα μοιάζει ακόμα ανέτοιμος  για να υποδεχτεί και να κάνει διάσημα μοντέλα με (πολλά) κιλά.
Η απάντησή, λοιπόν, για το αν τα plus size μοντέλα μπορούν να γίνουν «top» έρχεται από το εξωτερικό. Και η Ashley Graham είναι μόνο μία από αυτές που τα έχουν καταφέρει να βρεθούν στην κορυφή.
Διαβάστε τη συνέχεια στο PeopleGreece

Πηγή: Instyle GR.

Κατηγορίες: