Γιατι ο βασιλιας της Σουηδιας αφαιρεσε τα βασιλικα καθηκοντα σε 5 απο τα εγγονια του;

Δύσκολοι φαίνεται πως είναι οι καιροί για πρίγκιπες στα μέλη της Βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας αφού σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του παλατιού, ο Βασιλιάς Kάρολος Γουστάβος αποφάσισε να «απαλλάξει» από τα βασιλικά καθήκοντα, πέντε από τα εγγόνια του.
Ο λόγος για τους δυο γιους του Πρίγκιπα Κάρολου Φιλίππου και της συζύγου του, πριγκίπισσας Σοφίας (πρίγκιπες Gabriel και Alexander) αλλά και τα τρία παιδιά της Πριγκίπισσας Madelein και του συζύγου της Christopher O’Neill (οι πριγκίπισσες Leonore, Adriene και ο πρίγκιπας Nicolas)
Τα 5 πριγκιπόπουλα παραμένουν μέλη της βασιλικής οικογένειας και θα συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς τους τίτλους -πρίγκιπας και πριγκίπισσα- και –δούκας και δούκισσα- ωστόσο αυτοί οι τίτλοι δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά τους, και δεν θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα που παίρνουν όσοι είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Η πριγκίπισσα Madeleine αποκάλυψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πως αυτή η απόφαση είχε παρθεί εδώ και καιρό ενώ ο σκοπός πίσω από αυτήν είναι για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά της μια πιο «φυσιολογική» ζωή στο μέλλον μακριά από τα βασιλικά καθήκοντα.
«Νωρίτερα σήμερα το συμβούλιο αποφάσισε πως η Leonore, o Nicolas και η Adrienner δεν θα είναι πια μέλη της βασιλικής οικογένειας. Αυτή η αλλαγή είναι προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό. Εγώ και ο Chris πιστεύουμε πως αυτό είναι καλό για τα παιδιά μας επειδή θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τις ζωές τους στο μέλλον ως απλοί πολίτες».
View this post on InstagramTidigare idag gick Hovet ut med informationen att Leonore, Nicolas och Adrienne inte längre ska tillhöra Kungl. Huset. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Den här förändringen har planerats under lång tid. Chris och jag tycker det är bra att våra barn nu får en större möjlighet att i framtiden forma sina egna liv som privatpersoner. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Foto: Emily Dahl
A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on Oct 7, 2019 at 5:59am PDT
Πηγή: Instyle GR.

Κατηγορίες: