Ingredients 101: Γλυκολικο Οξυ

Τι είναι το γλυκολικό οξύ και γιατί να το προτιμήσεις.

Μέχρι τώρα σίγουρα έχεις ακούσει για τα AHA και πολύ πιθανόν να έχεις αγοράσεις ένα προϊόν που να γράφει στην ετικέτα με τα συστατικά πως περιέχει γλυκολικό οξύ. Εάν δεν γνωρίζεις τι είναι, σήμερα αναλαμβάνουμε να σου τα πούμε όλα. Τι είναι το γλυκολικό οξύ, που περιέχεται, τι κάνει στο δέρμα σου, με τι συστατικά μπορείς να το συνδυάζεις αλλά και ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα που το περιέχουν.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟΛΙΚΟ ΟΞΥ
Το γλυκολικό οξύ ανήκει την ομάδα των Άλφα Υδροξύ-οξέων (AHA) και η αρχική του μορφή προέρχεται από φυτά όπως το ζαχαροκάλαμο. Σε χαμηλές συγκεντρώσεις, είναι κατάλληλο ακόμη και για πολύ ευαίσθητα δέρματα.
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Διαλύει τους δεσμούς των κυττάρων, επιτρέποντας τους έτσι να αποβληθούν ευκολότερα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απολέπιση του δέρματος εκ των έσω. Κατά συνέπεια, τα προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ σε μεγάλη συγκέντρωση, χρησιμοποιούνται ευρέως για χημικό peeling. Επιπλέον, το χαμηλό του μοριακό βάρος, του δίνει μεγάλη ευκολία να εισέλθει σε βαθιές στοιβάδες της επιδερμίδας και να έχει βαθιά και μεγάλη επίδραση.
ALSO READ: Τα Καλύτερα Σέρουμ Αντιγήρανσης 


Drunk Elephant T.L.C. Framboos Glycolic Night Serum 30ml – £76.00
BUY
Το πολυτελές brand καλλυντικών Drunk Elephant, με αυτό το σέρουμ συνδυάζει άλφα και βήτα υδροξέα, για να εκτελέσει έντονες διεργασίες τις ώρες που κοιμάσαι και να επιφέρει μεγαλύτερη ομοιομορφία στην επιδερμίδα σου. Επίσης προετοιμάζει την επιδερμίδα σε βάθος, για να δεχτεί το επόμενο πρωί το επόμενο προϊόν και να μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματα του.

 
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
Όταν απολεπίζεται η επιδερμίδα, αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα, αποκαλύπτοντας μια πιο υγιή και πιο φωτεινή όψη. Τα προϊόντα που το περιέχουν, στοχεύουν εκτός από την απολέπιση και την πιο ομοιόμορφη υφή της επιδερμίδας:

στις ρυτίδες και στις λεπτές γραμμές,
σε χρωματική ομοιομορφία 
απομάκρυνση της λιπαρότητας και των ρύπων
σμίκρυνση πόρων
εξισορροπεί το PH της επιδερμίδας
έχει αντισηπτική δράση
ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου με την απομάκρυνση της ανώτερης στοιβάδας
και ενυδάτωση σε βάθος λόγω χαμηλού μοριακού βάρους
Επιπλέον, το γλυκολικό οξύ χρησιμοποιείται για να απαλύνει ουλές από ακμή και σημάδια από την ηλιακή έκθεση.

 
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ

Εάν θέλεις να το χρησιμοποιείς καθημερινά, επέλεξε ένα προϊόν που συνδυάζει γλυκολικό οξύ με άλλα φυσικά συστατικά, καθώς είναι ιδιαίτερα επιδραστικό.
Εάν είναι νέα στα AHA, ενέταξε το σταδιακά στην ρουτίνα σου για να δώσεις χρόνο στο δέρμα σου να συνηθίσει. Ένα καλό πρόγραμμα είναι αυτό: 1η εβδομάδα ανά τρεις ημέρας, 2η εβδομάδα ανά δύο ημέρες, 3 εβδομάδα μπορείς να ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς 1 φορά την ημέρα και καλύτερα το βράδυ.
Εάν αντιδράσει το δέρμα σου, μην πειράξεις καθόλου την ερεθισμένη περιοχή.
Το γλυκολικό οξύ κάνει το δέρμα σου πιο ευαίσθητο στην έκθεση ηλίου, για αυτό και θα πρέπει να το συνδυάζεις με κάποιο SPF προϊόν. Εάν πχ, χρησιμοποιείς καθαριστικό προσώπου με γλυκολικό οξύ κάθε βράδυ, το πρωί πρέπει να εφαρμόζεις μια κρέμα με δείκτη προστασίας.
Εάν έχεις σπασμένα τριχοειδή αγγεία, η απολέπιση με γλυκολικό οξύ θα τα κάνει περισσότερο ορατά.
Εάν θέλεις καλύτερα αποτελέσματα με μεγαλύτερη επίδραση, προτίμησε ένα προϊόν που κάθεται στην επιδερμίδα σου, παρά ένα καθαριστικό προσώπου που θα πλυθεί μετά από 15 δευτερόλεπτα. Το καθαριστικό, μπορείς να το συνδυάσεις όμως με κάποια άλλη θεραπεία που θα εφαρμόσεις για μέγιστα αποτελέσματα κατά την βραδινή σου ρουτίνα ομορφιάς.
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με αυτομαυριστικά προϊόντα και μάλιστα θα έχεις και καλύτερα αποτελέσματα, αφού θα έχεις μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα.Nip + Fap Glycolic Fix pads καθημερινής απολέπισης 8,05 €
BUY
Το προϊόν που λατρεύει η Kylie Jenner και όχι άδικα. 60 θαυματουργοί δίσκοι εμποτισμένοι με γλυκολικό οξύ, που καθαρίζουν εις βάθος την επιδερμίδα και αφήνουν ένα υπόλειμμα στο δέρμα σου που εργάζεται όλη νύχτα για να απολεπίσει την ανώτερη στοιβάδα. Με λιγότερες από 10 χρήσεις, θα δεις την επιδερμίδα σου να λάμπει.

 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

ΜΗΝ το χρησιμοποιείς 3 μέρες πριν ή μετά την αποτρίχωση, γιατί τα κύτταρα σου θα είναι πλήρως εκτεθειμένα και μια διπλή απολέπιση (γλυκολικό οξύ+αποτρίχωση), θα έχει αποτέλεσμα να πάθεις δερματικά εγκαύματα.
Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να το χρησιμοποιείς μαζί με ρετινοειδή προϊόντα, καθώς το γλυκολικό οξύ είναι πιο δυνατό και εκτελεί παρόμοιες διεργασίες με την ρετινόλη, χωρίς όμως τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της ρετινόλης.
ΜΗΝ το χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με άλλα AHA, σε συνδυασμό με Βιταμίνη Α ή σε συνδυασμό με θεραπείες ακμής. Μπορούν να προκαλέσουν ισχυρούς δερματικούς ερεθισμούς.

 

Mario Badescu glycolic foaming cleanser 22,50 €
BUY
Εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, αυτό το αφρώδες καθαριστικό θα σε βάλει στον κόσμο των υδροξέων, απολεπίζοντας ελαφρά την επιδερμίδα σου, ενώ συγχρόνως θα την απαλύνει με την δράση του χαμομηλιού. Συμπλήρωσε την θεραπεία με το toner της ίδιας σειράς.

Πηγή: The Cover.

Κατηγορίες: