Πως Να Βρεις Το Μεγεθος Σου Για Online Αγορες Χωρις Επιστροφες

Πως να βρεις το μέγεθός σου για να ψωνίσεις από ηλεκτρονικά καταστήματα, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για επιστροφές.

#1. Καταρχάς αγόρασε μια μεζούρα
…γιατί θα την χρειάζεσαι συχνά-πυκνά. Μέτρησε στήθος, μέση, περιφέρεια, εσωτερικό ποδιού και εξωτερικό ποδιού από την μέση μέχρι τον αστράγαλο. Για να βρεις το σωστό νούμερο υποδημάτων, ακούμπησε το πίσω μέρος του ποδιού σε ένα τοίχο και επάνω σε ένα χαρτί και σημείωσε με ένα μολύβι εκεί που τελειώνει το μεγάλο σου δάχτυλο. Μέτρησε την απόσταση με την μεζούρα.
#2. Σημείωσέ τα σε ένα χαρτί
Μπες στο google και κάνε μετατροπή σε ίντσες. Σημείωσέ τα ακριβώς από δίπλα και φύλαξε αυτό το χαρτί. Θα σου χρειαστεί αν θέλεις να ψωνίσεις από διεθνή καταστήματα.

#3. Τσέκαρε το μεγεθολόγιο κάθε καταστήματος
πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά και εντόπισε το νούμερό που ταιριάζει στις αναλογίες σου.
#4. Γνώριζε πως τα περισσότερα καταστήματα υποδημάτων
…με εξαίρεση τα αθλητικά brands, έχουν ίδιο μεγεθολόγιο. Οπότε εάν μια ζωή φορούσες 38ΕU (7.5 US / 5UK), δεν είναι και πολύ πιθανόν να διαφέρει το νούμερο που θα παραγγείλεις. Εάν κάποιο παπούτσι έχει διαφορετική φόρμα, το κατάστημα συνήθως το αναφέρει στις πληροφορίες του προϊόντος, συμβουλεύοντας σε αναλόγως να πάρεις μικρότερο ή μεγαλύτερο νούμερο.
#5. Eπισκέψου ένα τοπικό κατάστημα
Εάν δεν γνωρίζεις το νούμερο σου σε ένα αθλητικό παπούτσι συγκεκριμένης μάρκας πχ. Nike, επισκέψου ένα τοπικό κατάστημα και βρες το σωστό νούμερο και έπειτα παρήγγειλε το online, εάν το έχεις βρει σε καλύτερη τιμή.

#6. ΤALL, PETITE, PLUS
Έχε υπόψιν πως πολλά καταστήματα διαθέτουν και petite όπως και tall, αλλά και plus size γραμμές ρούχων. Εάν δεις στην περιγραφή ενός φορέματος τις λέξεις petite ή tall και δεν ανήκεις σε καμία κατηγορία από τις δύο, τότε σίγουρα δεν θα έχει επάνω σου το σωστό fit.
#7. Κοίτα προσεκτικά όλες τις φωτογραφίες του προϊόντος ή το video
Καταστήματα όπως το Asos, το Boohoo και άλλα πολλά, διαθέτουν videos για να δεις όχι μόνο την πραγματική απόχρωση του ρούχου, αλλά και τον τρόπο που εφαρμόζει.
#8. Διάβασε τις πληροφορίες
Στην περιγραφή του εκάστοτε προϊόντος, συνήθως δίνονται πληροφορίες για το βασικό μέγεθος του, που συνήθως είναι το UK 8 (S), ποιες είναι οι αναλογίες του μοντέλου που το φοράει, καθώς επίσης αν το ρούχο έχει κανονική, μικρή ή μεγάλη εφαρμογή. Έτσι θα μπορέσεις να πάρεις μια ιδέα, για το πόσο μικρότερο ή μεγαλύτερο θα είναι το επόμενο, το μεθεπόμενο μέγεθος και ου το καθεξής. Υπολόγιζε για κάθε επόμενο μέγεθος, περίπου 4 πόντους περισσότερο μήκος.

#9. Τσέκαρε τα περισσότερα ρούχα και παπούτσια που ήδη διαθέτεις
Εάν τα περισσότερα σου τζιν παντελόνια είναι νούμερο 26, τότε το πιο πιθανόν είναι να φοράς το 26 και στα τζιν που θα παραγγείλεις από οποιοδήποτε κατάστημα. Πολλά brands, όπως τα H&M, ακολουθούν διεθνή μεγεθολόγια, και αναγράφουν στις ετικέτες τους και τα αντίστοιχα διεθνή νούμερα. Αυτό θα σε διευκολύνει πολύ να καταλάβεις ποιο είναι το αντίστοιχο διεθνές νούμερο που θα πρέπει να παραγγείλεις.
#10. Διάβασε τα reviews
…και τα σχόλια άλλων πελατών. Πολλά καταστήματα δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους αγοραστές τους, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν και άλλοι για την φόρμα ή την ποιότητα του κάθε κομματιού.
#11. Εάν δεν είσαι σίγουρη
…ή αν είσαι ενδιάμεσα από δύο μεγέθη, τότε παρήγγειλε το μεγαλύτερο. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις επιδιορθώσεις για να το φέρεις στα μέτρα σου.
TIPS ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΓΕΘΗ
Εάν ανήκεις στην plus size κατηγορία, το αγαπημένο μας plus size e-shop Parabita έχει φτιάξει ένα πολύ καλό οδηγό για να το πως να μετρηθείς σωστά για να βρεις το μέγεθος σου σε ρούχα αλλά και εσώρουχα. Δες τον οδηγό και έπειτα αν θέλεις να κάνεις αγορές από το συγκεκριμένο e-shop, βρες ποιο είναι το νούμερο σου στον πίνακα μεγεθών.

Πηγή: The Cover.

Κατηγορίες: