ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΠΥΡΑΚΙ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Πώς να εξαφανίσεις ένα σπυράκι πριν μεγαλώσει: 3 αποτελεσματικές και γρήγορες θεραπείες για να μην ακυρώσεις ποτέ κανένα ραντεβού!
Η κοκκινίλα, η φαγούρα και η αίσθηση καψίματος τοπικά στο πρόσωπο, είναι τα πρώτα σημάδια που φανερώνουν, πως ένα σπυράκι ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνιση του. Κάθε φορά το καταλαβαίνεις, αλλά γνωρίζεις τι να κάνεις, για να το αποτρέψεις;
Τονίζουμε πως αυτά που σου προτείνουμε ΔΕΝ είναι θεραπεία για ακμή, αλλά άμεσες λύσεις για τα σπυράκια που ετοιμάζονται να βγουν στην επιφάνεια του δέρματος σου. Ακόμη, το να κρατάς τα χέρια σου καθαρά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος αποφυγής μικροβίων, ώστε να μην μεταφερθούν στο πρόσωπο σου.
Must Read: 17 κορυφαία προϊόντα για να καταπολεμήσεις την ακμή
Καταρχάς, μην δοκιμάζεις DIY συνταγές (τύπου με μέλι, ασπιρίνη, τσάι κτλ.) που σας προτείνουν beauty bloggers/vloggers που δεν έχουν πτυχίο κοσμετολογίας και μην κάνετε πειράματα με φυτικά προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα ή να ερεθίσουν το σπυράκι ακόμη περισσότερο. Η κοσμετολογία είναι ολόκληρη επιστήμη και τα αυθαίρετα videos που συναντάμε πολλές φορές στο Youtube, δεν ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος. Οι μόνες “θεραπείες” που μπορούν να σταματήσουν ένα σπυράκι πριν να μεγαλώσει είναι τρεις.
#1. BETADINE
Το Betadine, με την έντονη αντιμικροβιακή του δράση, εισχωρεί στην επιδερμίδα και σταματάει αυτόματα την φαγούρα καθώς επιτίθεται στην καρδιά της μόλυνσης και των βακτηριδίων που προκαλούν την εμφάνιση των φαγεσώρων. Βούτηξε μια μπατονέτα σε μια μικρή ποσότητα υγρού Betadine και εφάρμοσε τοπικά 1-2 φορές την μέρα όπως επίσης και κατά την διάρκεια της νύχτας και άφησε το να ξεραθεί. Το πρωί ξέπλυνε με νερό. ΜΗΝ χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με προϊόντα μακιγιάζ.
#2. FUCIDIN
Την ίδια δράση έχει και η γνωστή κρέμα Fucidin, η οποία όμως μπορεί να εφαρμοστεί και πριν την έξοδο σου, αφού δεν έχει χρώμα και δεν θα φαίνεται καν πως την έχεις εφαρμόσει. ΜΗΝ χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με προϊόντα μακιγιάζ.
#3. ΠΑΓΑΚΙΑ
Ο πάγος συστέλλει τους πόρους και ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα. Καθάρισε το πρόσωπο σου με ένα micellair διάλυμα ώστε να απομακρυνθούν οι ρύποι και κράτα ένα παγάκι πάνω στην ερεθισμένη περιοχή για 5 λεπτά. Επαναλάμβανε κάθε δέκα λεπτά, για μισή ώρα.
 
*Φυσικά, εάν τα σπυράκια σας εμφανίζονται αρκετά συχνά, υπάρχουν και περισσότερο φαρμακευτικές θεραπείες, όπως αλοιφές με υδροκορτιζόνη, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε πάντα σε συνεννόηση με τον δερματολόγο σας ή τον οικογενειακό σας γιατρό.
 

Πηγή: The Cover.

Κατηγορίες: