Πως Να Χρησιμοποιησεις Το Beauty Blender

Εμείς θα το πούμε…magic blender.

Τελικά πόσες και ποιες είναι οι χρήσεις του beauty blender; Διάβασε τα πάντα για το μαγικό σφουγγαράκι, που έχει αλλάξει για πάντα τον τρόπο που εφαρμόζουμε τα προϊόντα μακιγιάζ.
Όσο και αν θέλουν οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ να εφαρμόζεις το foundation με τα νέα οβάλ πινέλα, σου λέω υπεύθυνα πως το beauty blender είναι αναντικατάστατο και πως κανένα υγρό και κρεμώδες foundation δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται με πινέλα. Ο λόγος απλός. Τα πινέλα συμπαρασύρουν το προϊόν και εκτός του ότι δεν το εφαρμόζουν ομοιόμορφα δημιουργώντας γραμμές στο πρόσωπο, δεν το βοηθούν να εισχωρήσει και απορροφούν μεγάλη ποσότητα από το προϊόν. Οι ταμποναριστές κινήσεις με ένα beauty blender, είναι ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής προϊόντων στο πρόσωπο.
Φυσικά, σήμερα δεν θα σου πούμε μόνο για τον τρόπο εφαρμογής του foundation, αλλά και για όλες τις χρήσεις του θαυματουργού αυτού σπόγγου που έχει αποκτήσει μόνιμη θέση στο μακιγιάζ μας.
 

Real Techniques sponge  5.95€

SHOP NOW
 
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ BEAUTY BLENDER

Όταν έχεις εφαρμόσει περισσότερο ρουζ/πούδρα/makeup από όσο πρέπει, σύρε ένα στεγνό blender στο σημείο που θέλεις, για να αφαιρέσεις την περιττή ποσότητα προϊόντος.
Το beauty blender δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στεγνό, όταν θέλεις να εφαρμόσεις κάποιο προϊόν. Εκτός του ότι θα έχεις ένα πιο ομοιόμορφο airbrushed αποτέλεσμα, κάνει την επιδερμίδα να λάμπει περισσότερο προσθέτοντας ενυδάτωση.
Ενδείκνυται για ευαίσθητες επιδερμίδες, επειδή είναι πολύ απαλό.
Χρησιμοποιείται για υγρά/κρεμώδη foundation και concealer.
Χρησιμοποιείται για πούδρες και ρουζ.
Χρησιμοποιείται για εφαρμογή SPF προϊοντων. Η ιδέα είναι πως τα προϊόντα αντιλιακής προστασίας, πρέπει να φτάνουν σε κάθε σημείο του προσώπου και να απορροφούνται σωστά. Τι καλύτερο από ένα blender για να την εφαρμογή τους;
Αυτομαυριστικά. Ναι, καλά διάβασες. Με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιείται και για την ομοιόμορφη εφαρμογή bronzer και self-tan προϊόντων στο πρόσωπο.

 

Brushworks σπόγγος διπλής όψεως €7.45
SHOP NOW
 
ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ BEAUTY BLENDER

Το βρέχεις πλήρως και το πιέζεις ώστε να αποβάλλει το περίσσιο νερό. Αλλιώς δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Με το νερό, το υλικό του σπόγγου ενεργοποιείται, διπλασιάζεται σε μέγεθος και κυρίως, δεν απορροφάει το προϊόν ώστε να χρειάζεσαι μεγάλες ποσότητες.
Σε μια επιφάνεια -στην παλάμη πχ. ή στον καρπό σου- εναποθέτεις ποσότητα από το προϊόν.
Με την στρογγυλή/πλατιά επιφάνεια του σπόγγου παίρνεις σε μικρές δόσεις, ποσότητα από το χέρι σου και την εφαρμόζεις στο πρόσωπο σου ταμποναριστά, χωρίς να το πιέζεις πολύ και κυρίως χωρίς να το σέρνεις. Έτσι θα μπορείς να “χτίσεις” σιγά σιγά το foundation, μέχρι να αποκτήσεις την επιθυμητή κάλυψη.
Με την μύτη του σπόγγου, μπορείς να παίρνεις μικρές ποσότητες για λεπτά σημεία όπως η μύτη, το πηγούνι, κάτω από τα φρύδια, κάτω από τα μάτια. Η μύτη επίσης χρησιμοποιείται για να κάνεις contouring με μεγαλύτερη προσοχή, αλλά και για να εφαρμόσεις concealer σε λεπτά σημεία, όπως σπυράκια και σημάδια.
Η φλατ επιφάνεια του, χρησιμοποιείται κυρίως για να κάνεις blending στο foundation σου.
Η στρόγγυλη επιφάνεια χρησιμοποιείται κυρίως για πούδρες που εφαρμόζεις πατητά.
Εάν το χρειάζεσαι για μακιγιάζ αλλά και για περιποίηση δέρματος όπως πχ. για self-tan ή για εφαρμογή αντιλιακής κρέμας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς διαφορετικά blenders.


Contour Cosmetics μαύρο beauty blender ιδανικό για self-tan προϊόντα 7.45€
SHOP NOW
 
Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ
Φυσικά, όπως όλα τα πινέλα μακιγιάζ έτσι και τα beauty blenders απαιτούν φροντίδα και καθαρισμό. Μετά από κάθε χρήση, πλένε το κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό ενώ συγχρόνως το πιέζεις, ώστε να αποβάλλει τα προϊόντα που έχει απορροφήσει. Ακριβώς δηλαδή όπως θα έκανες με ένα σφουγγάρι.
Έπειτα, άστο να στεγνώσει σε απορροφητικό χαρτί. Ιδανικά, μπορείς να το πλένεις με κάποιο ελαφρύ gel ή με ειδικό καθαριστικό για beauty blenders.
ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ
Εάν διαπιστώσεις πως ακόμη και μετά από καλό καθαρισμό δεν ανακτά το χρώμα του, τότε το υλικό του έχει φθαρεί και είναι ώρα να το αντικαταστήσεις. Το ίδιο πρέπει να κάνεις εάν έχει αρχίσει να σκίζεται ή να εμφανίζεις σπυράκια μετά την χρήση του.
 

Πηγή: The Cover.

Κατηγορίες: