Συνταγη για πεντανοστιμο ριζοτο μπουρατα

Μια συνταγή από τον τον Chef, Αλοΐσιο Βουτσίνο και τη κουζίνα του Aperio Cucina & Vino, που έφερε στον Χολαργό την ιταλική γαστρονομική Κουλτούρα.
για 2 ατόμα
Υλικά για το ριζότο
200 γραμμ. ρύζι arborio
50 γραμμ. κρεμμύδι κόκκινο
250 γραμμ. ντοματίνια
5 γραμμ. βασιλικό
120 γραμμ. βούτυρο
150 γραμμ. παρμεζάνα
50 ml λευκό κρασί
250 γραμμ. μπουράτα
Αλάτι και πιπέρι
Για τον ζωμό λαχανικών
3 λίτρα νερό
150 γραμμ. καρότο
200 γραμμ. κρεμμύδι κόκκινο
100 γραμμ. σέλερι
50 γραμμ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Για τον ζωμό: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 40’.
Για το ριζότο: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι, το σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και στη συνέχεια τον ζωμό λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν ρίξουμε όλο τον ζωμό, τραβάμε εκτός φωτιάς το κατσαρολάκι και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος
Επιμέλεια: Κρίστελ Λιάκου
 
 

Πηγή: Instyle GR.

Κατηγορίες: