Τεχνικες Βαφης Μαλλιων Και Στυλ Που Πρεπει Να Ξερεις

Balayage, flamboyage ή ombre?

Με τόσες νέες τεχνικές βαφής μαλλιών, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς και να μην ξέρεις πως να ζητήσεις αυτό που θέλεις από την hair stylist. Για να σε βοηθήσουμε, συντάξαμε έναν οδηγό με τις πιο κοινές σύγχρονες τεχνικές βαφής μαλλιών που συναντάμε σήμερα.
Από το OG και παραδοσιακό πλέον ombre μέχρι τα μαλλιά που θυμίζουν ουράνιο τόξο, τα χρώματα, τα στυλ και οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι hair stylists τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν τέλος. Φαντασία και δημιουργικότητα συναντώνται και έχουν ως αποτέλεσμα αμέτρητα στυλάτα look, που βλέποντας τα δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. Και επειδή μόλις μπήκαμε στην Άνοιξη και ένα makeover είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας, είπαμε να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση των τεχνικών που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση.#1. OMBRE
Το ombre είναι ένα ντεγκραντέ “ξεθώριασμα” των μαλλιών, που δίνει αρκετό βάθος στην ρίζα και ανοιχτότερους τόνους προς τις άκρες των μαλλιών. Δεν είναι τεχνική, είναι “στυλ μαλλιών” που επιτυγχάνεται με freehand τεχνικές. Μπορεί να επιτευχθεί και με την τεχνική του balayage (για πιο φυσικό αποτέλεσμα). Ενδείκνυται κυρίως για μελαχρινές που θέλουν έντονες αντιθέσεις στα μαλλιά τους.

#2. SOMBRE
Το sombre (=soft ombre), ενδείκνυται για όσες θέλουν πολύ πιο φυσικό ombre στυλ στα μαλλιά τους, αφού η ρίζα είναι πιο κοντά χρωματικά στις άκρες, δίνοντας πιο φυσικό ξεθώριασμα.

#3. BALAYAGE
Μέχρι τώρα σίγουρα ξέρεις τι είναι το balayage, αλλά θα επαναληφθούμε. Balayage είναι η τεχνική που χρησιμοποιείται για να δώσει διάσταση και φυσικές ανταύγειες στα μαλλιά, αφήνοντας μέρη στην ρίζα αλλά και στις άκρες στο φυσικό τους χρώμα, ώστε να μην φαίνεται πολύ τεχνητό το αποτέλεσμα. Είναι η πιο χαμηλής συντήρησης τεχνική για όσες θέλουν να δώσουν διάσταση στα μαλλιά τους και μπορεί να γίνει με όλα τα χρώματα.

#4. FLAMBOYAGE
Το balayage μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δώσει ombre ανταύγειες στα μαλλιά, το λεγόμενο balayage ombre (ή flamboyage). Δεν χρησιμοποιεί αλουμινόχαρτα.
Γενικότερα το balayage έχει και τρεις διαφορετικές διαβαθμίσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον hair stylist, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Οι διαβαθμίσεις: 1 point, 2 point (σε σχήμα V), 3 point (σε σχήμα W). Ανάλογα με την τεχνική εφαρμογής, θα έχεις και διαφορετικά αποτελέσματα στα μαλλιά σου, κάτι το οποίο θα καταλάβεις πιο έντονα όσο μεγαλώνουν.
Balayage ombre
#5. FOILYAGE
Εδώ…μπαίνουν αλουμινόχαρτα. Είναι η τεχνική του balayage που χρησιμοποιεί αλουμινόχαρτα, για πιο έντονα αποτελέσματα.

#6. BABYLIGHTS
Πολύ λεπτές και απαλές ανταύγειες, σαν να δημιουργήθηκαν από τον ήλιο. Ενδείκνυται για ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις μαλλιών. Επιτυγχάνεται με αλουμινόχαρτα, με την διαφορά πως στις babylights ανταύγειες στα αλουμινόχαρτα μπαίνουν μικρότερα μέρη μαλλιών.

#7. FOILING
Η πιο παλιά και λιγότερο συχνή πλέον τεχνική βαφής μαλλιών, είναι τα αλουμινόχαρτα. Η συντήρηση τους είναι πολύ δύσκολη και υψηλού κόστους, καθώς μόλις οι ρίζες κάνουν την εμφάνιση τους, το retouching είναι απαραίτητο. Επιλέγεται για όσες θέλουν χρώμα από την ρίζα έως τις άκρες.

#8. SHADOW ROOTS
Αγκάλιασε τις φυσικές σου ρίζες ή δώσε τους άλλο χρώμα. Από τις τελευταίες τεχνικές βαφής που χρησιμοποιούνται για να δώσουν ένα πιο φυσικό μεταβατικό αποτέλεσμα από την ρίζα στα υπόλοιπα μαλλιά. Έτσι, καθώς μεγαλώνουν δεν δημιουργείται η αντιαισθητική γραμμή στην κορυφή του κεφαλιού. Ενδείκνυται για όσες δεν θέλουν ντεκαπάζ στην ρίζα, αλλά θέλουν διαφορετικό χρώμα από το φυσικό τους.

#9. COLOR MELT
Μια ακόμη πολύ νέα τεχνική που όμως χρειάζεται πολύ γνώση και πολύ εμπειρία, είναι το color melting που συνδέει διαφορετικούς χρωματικούς τόνους μεταξύ τους τόσο άψογα, που δεν μπορείς να καταλάβεις που τελειώνει το ένα χρώμα και που ξεκινάει το άλλο. Το πώς θα επιτευχθεί εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο colorist, από τα χρώματα, ακόμα και από το πως θα χρησιμοποιήσει τα πινέλα. Μπορεί να γίνει με όλα τα χρώματα. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με την τεχνική shadow root, για ένα root-to-tip αποτέλεσμα.
Shadow root color melt
#10. HIGHLIGHTS
Highlights ως γνωστόν, είναι οι ανταύγειες σε ανοιχτότερο χρώμα από το φυσικό σου. Ανήκει στα στυλ μαλλιών και επιτυγχάνεται με διαφορετικές τεχνικές που αναφέραμε και παραπάνω.

#11. LOWLIGHTS
Lowlights είναι οι ανταύγειες σε πιο σκούρους τόνους από αυτούς που έχεις στα μαλλιά σου. Μπορούν να συνδυαστούν με highlights για να δώσουν διάσταση, όπως στην εικόνα.

#12. MIDLIGHTS
Είναι οι ανταύγειες που χρωματικά βρίσκονται στην μέση από το χρώμα της ρίζα σου και από το χρώμα της ανταύγειας σου. Χρησιμοποιούνται για να δέσουν περισσότερο την ρίζα με την ανταύγεια, ώστε να μην φαίνονται τα μαλλιά “ριγέ” (όπως στην εικόνα παραπάνω) και να υπάρχει λιγότερη αντίθεση. Για παράδειγμα εάν τα μαλλιά σου είναι καστανά και έχεις ξανθές ανταύγειες, το ενδιάμεσο θα έπεφτε κάπου στο κάραμελ.

 
 
Πηγή: The Cover.

Κατηγορίες: