Το ντεφιλε μοδας του Jean Paul Gaultier στην Αθηνα!

Ο θρυλικός Γάλλος σχεδιαστής μόδας, Jean+Paul+Gaultier' title='Jean Paul Gaultier'>Jean Paul Gaultier, επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα τον Απρίλιο, για να εκθέσει μια δημιουργία του από την Συλλογή του «Παρίσι-Αθήνα» από το 2006. Η δημιουργία του Γάλλου σχεδιαστή εκτείθεντο μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου, όποτε και η έκθεση τελείωσε.

Αύριο, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη θα διοργανωθεί πασαρέλα μόδας και επίσημο δείπνο προς τιμήν του σχεδιαστή, ο οποίος επέμεινε να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα υπέρ του σκοπού του Μουσείου.
Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του σε τέτοιου είδους έκθεση και μετέπειτα επίδειξη και όλα αυτά για να τιμήσει την προσφορά του πρωτοποριακού μοδίστρου.

Η κολεξιόν μόδας που παρουσίασε το 2006 είναι καθαρά εμπνευσμένη από τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο και την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με επιρροές τόσο ελληνικές όσο και τούρκικες.
Στο ντεφιλέ μόδας που θα παρουσιαστεί αύριο, το οποίο οργανώνεται και επιμελείται ο ίδιος ο Gaultier, χαρακτηριστικές δημιουργίες του καλλιτέχνη, επηρεασμένες από την Ελλάδα και τις παραδοσιακές φορεσιές της, θα παρελάσουν ανάμεσα στις αυθεντικές εκδοχές τους για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Σκοπός του σχεδιαστή είναι να τιμήσει το μουσείο Μπενάκη, τόσο για την τόσων χρόνων συνεισφορά του, αλλά και στην εφεξής πορεία του ως σταθερή πηγή έμπνευσης τόσο στον ίδιο για τις συλλογές του, αλλά και σε όλο το κόσμο και να στηρίξει την εκπαιδευτική δραστηριότητα του Ιδρύματος.Κατηγορίες: